Mijn verhaal over de noodzaak, de logica en de lol van het geven aan het goede doel (in welke vorm dan ook) bracht Pieter Scheltema op het idee hier een podcast over te maken. Klik in het langwerpige Spotify-panel voor aflevering 1, de introductie. Of klik hier voor de hele serie (8 afleveringen). Ik denk het luisteren meer dan de moeite waard!

Inleiding bij de podcast: Pieter Scheltema is 56 jaar, reclame creatief en zelfstandig ondernemer. In deze podcast serie gaat hij op onderzoek naar z’n eigen geefgedrag aan goede doelen. Getriggerd door zijn goede vriend Frits Petit, die hier significant meer van z’n geld aan weggeeft terwijl hij op een vergelijkbaar inkomensniveau zit. 
Wij Nederlanders staan bekend als gulle gevers aan het goede doel. Sommige mensen geven veel meer dan anderen. Niet per se omdat ze steenrijk zijn maar omdat ze ervan overtuigd zijn dat het delen van welvaart rechtvaardig is. In deze podcast serie kijkt Pieter met wat extra aandacht naar z’n eigen, naar blijkt, zeer gemiddelde geefgedrag. En probeert hij zich de motivatie van de grote gevers een beetje eigen te maken.


Zou je n.a.v. deze podcast meer willen geven maar mis je het financiële overzicht van de mogelijkheden die je hebt? Ik help je graag en geheel vrijblijvend e.e.a. inzichtelijk te maken. En voor de eerste 20 aanmeldingen doe ik dat gratis en voor niks! Aanmelden kan hieronder in de comments of stuur mij een mailtje: frits@petit-company.nl


Relevante sites om zelf te bezoeken (ook n.a.v. de korte bespreking hiervan in aflevering 8):

Gapminder.org (An independent educational non-profit fighting global misconceptions.)

GivingWhatWeCan.org (Maximise your charitable impact)

GiveWell.org (We search for the charities that save or improve lives the most per dollar.)

80000hours.org (You have 80000 hours in your career. This makes it your best opportunity to have a positive impact on the world.)

openphilanthropy.org (How can we accomplish as much good as possible?)

postcodeloterij.nl/goede-doelen/bijzondere-projecten (over o.a. het Droomfonds van de Postcodeloterij)


Tags:

One response

  1. Beste Pieter en Frits,
    Mooie podcast. En ik hoop dat dit veel mensen zal inspireren, dat heeft mij in ieder geval wel gedaan.
    Ik zal de podcast dan ook bij veel mensen aanbevelen.
    Groet,
    Elizabeth Bakker-Meerkerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven
Categorieën